Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zagrijavanje za večerašnju utakmicu: Navijači BiH dobili Belgijance sa 3:0

navijaci

Nogometne reprezentacije BiH i Belgije do sada su se sastajale šest puta, a uspješniji su bili “Zmajevi”.

Od šest utakmica, koji su bile zvanične kvalifikacione, bh. tim je slavio tri puta, Belgijanci dva, uz remi u pretposljednjem susretu igranom 13. oktobra 2014. u Zenici (1:1).

Za razliku od A tima navijači bh. reprezentacije imaju stopostotan učinak nakon sinoćnje prve prijateljske utakmice u Briselu u kojoj su pobijedili sa favorizovane domaćine 3:0.

Bh. navijači su igrali u sastavu: Dupovac, Đerekarac, Durmo, Šteta i Alagić. Pogotke za bh. navijačku selekciju postigli su: Šteta, Alagić i Durmo.

Rezultat je mogao biti i uvjerljiviji da je selektor Gazo na vrijeme izvršio izmjene i ubacio svježije igrače u drugom dijelu utakmice umjesto Alagića i Štete, u čijoj se igri, nakon perfektnog prvog dijela, osjetio nedostatak kondicije zbog dva ovala miješanog mesa koji su “pali” u pripremi susreta.

Fudbalska reprezentacija BiH večeras protiv Belgije igra utakmicu drugog kola grupe “H“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji. Susret će se igrati na briselskom stadionu “Kralj Baudioun“, a niko u BiH se ne bi bunio da se večeras ponovi rezultat iz sinoćnje prijateljske utakmice.

Večeras igra reprezentacija: Oslabljeni Belgijanci favoriti protiv “Zmajeva“