Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik nsbih

Zeljković: Brukaju reprezentaciju, to se mora osuditi

vico zeljkovic
Foto: Screenshot/ Instagram

Ponašanje pojedinaca, odnosno huligana, koji za novac koji dobijaju od interesnih grupa koje žele da dođu u Savez, bacaju baklje u teren najoštrije osuđujem, napisao je Zeljković

Iza nas je veoma težak i neugodan poraz. Sigurno niko nije očekivao ovako lošu igru i rezultat. Dugo smo sinoć razgovarali selektor Milošević, direktor Misimović i ja i ovaj poraz je mnogo toga pokazao i otklonio mnogo dilema za budućnost – objavio je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković na instagram profilu, nakon poraza reprezentacije BiH od Luksemburga s 4:1.

Zeljković napominje da su utakmice protiv Luksemburga i Slovačke za BiH bile jako bitne, da se vidi ko može da nam pomogne u ostvarenju ciljeva, te da je “jedino sinoć bilo dobro je da smo dobili dva igrača za budućnost”.

– Ipak, vidjeli smo i da je mnogo igrača višak za reprezentaciju, da nemaju ni želju, ni volju, ni energiju, a neki koji su možda to i imali, nemaju potrebni kvalitet. Imamo još Slovačku i sigurno će nakon te utakmice mnogo stvari biti jasnije stručnom štabu i sportskoj javnosti po pitanju realnih očekivanja pred baraž i sa kojim igračima možemo da napadnemo istorijski plasman na EURO.

Ponašanje pojedinaca, odnosno huligana, koji za novac koji dobijaju od interesnih grupa koje žele da dođu u Savez, bacaju baklje u teren najoštrije osuđujem. Time niti pomažu igračima, niti će bilo šta postići osim što brukaju reprezentaciju i to mora osuditi svako ko racionalno razmišlja – naveo je Zeljković.

“Činjenica je da se nikada nismo plasirali na EURO”

Kako je kazao, razumije nezadovoljstvo istinskih navijača, jer rezultati nisu onakvi kakve su svi željeli. Vjeruje da će Savez znati povući poteze za naredni period i cikluse. Napominje da “sada imamo neuspješne kvalifikacije, ali i baraž da ipak na kraju dođemo do uspjeha”.

– Činjenica je da se nikada nismo plasirali na EURO, a ranije smo imali i bolje igrače i drugačiju atmosferu. U ovoj godini imamo nekoliko poraza koji su teški i sramni i nisu se smjeli desiti. U prošlosti je bilo dobrih utakmica i pobjeda, ali onog najvažnijeg, plasmana na veliko takmičenje nije bilo, osim Mundijala u Brazilu – naveo je Zejković.

Dodao je da rukovodstvo Saveza nije zadovoljno rezultatima i da to niko ne ignoriše.

– Moram da podvučem da je naš zadatak stvaranje infrastrukture za domaći fudbal, što i radimo kroz razne projekte i što je vidljivo svakome ko to želi da vidi. Naravno, tu je i obezbjeđivanje uslova za sve naše selekcije i to radimo na najvećem nivou, u rangu najboljih evropskih selekcija, plaćamo avione, hotele, troškove dolaska igrača, kao i premije kada se napravi rezultat.

Idemo dalje. Hvala svima na podršci u ovim teškim trenucima. Za kritičare i one koji misle drugačije, fudbalski, pored ovih činjenica, takođe razumijem, pozdravljam i poštujem različito mišljenje i poglede – zaključio je predsjednik NS BiH, prenosi Fena.