Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica obavijena dimom, BH Fanaticosi napravili spektakl (VIDEO)

bh-fanaticosi-zenica2

Manje od dva sata ostalo je do susreta između Bosne i Hercegovine i Izraela. Zeničke ulice prepljavljene su navijačima, a popularni BH Fanaticosi dodatno su podgrijali atmosferu korteom koji su napravili na ulicama Zenice. Od 17 sati blokirane su sve ulice u blizini stadiona, a okupljeni navijači koji su u Zenicu pristigli iz cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva, od ranih jutarnjih sati su počeli s navijačkim pjesmama.

Preko 700 policajaca raspoređeno je u blizini “Zmajevog gnijezda”.

Navijači koji se nalaze u blizini stadiona s nestrpljenjem očekuju večerašnji susret koji će odlučiti dalji tok kvalifikacija za našu selekciju. Svi se nadaju pobjedi, a najviše očekivanja polažu u Baždarevićeve napadače Edina Džeku i Vedada Ibiševića.

Podsjetimo, selekciija Izraela doputovala je u srijedu navečer pod neviđenom policijskom pratnjom, koju su dosadašnje gostujuće reprezentacije imale prilikom dolaska u Zenicu. U okviru svojih priprema u Zenici su obavili samo jedan službeni trening, gdje je selektor reprezentacije Izraela Eli Guttman posebne instrukcije davao svojim najboljim igračima.

Utakmica 6. kola kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Izraela igara se večeras od 20.45 sati. Nakon pet kola na tabeli grupe “B” prva je Belgija sa 11 bodova, koliko ima i Vels. Treći je Izrael sa devet, Kipar ima šest, BiH pet, Anodra je bez bodova.

Na stadionu Bilino polje očekuje se fantastična podrška i velika podrška našoj reprezentaciji.