Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvijezda Barce iza sebe ima sedmicu kao iz noćne more (VIDEO)

pique

Zvijezda Barcelone Gerard Pique proživio je nekoliko teških dana u dresu španske reprezentacije koja se u Leonu priprema za utakmicu kvalifikacija protiv Bjelorusije ove nedjelje. Navijači očito naklonjeni Realu su defanzivca mrskog katalonskog rivala uzeli na zub zbog izjava koje je dao nakon osvajanja Lige prvaka.

Pique si je zapravo sam napravio problem kada je u velikom slavlju nakon osvajanja Lige prvaka zahvalio DJ-ju koji je na Ronaldovom rođendanu pred kraj sezone puštao muziku, aludirajući da su Realovci tri ovosezonska trofeja izgubili zbog noćnih provoda.

Iako Ronaldo tu izjavu nije uzeo k srcu, navijači u Leoneu su Piquea dočekali na nož. Zviždali su mu i vrijeđali ga tokom cijele sedmice u kampu u Leonu, a zasuli su ga uvredama i tijekom prijateljske utakmice između Španijei Kostarike odigrane u četvrtak u istom gradu. U 58. je minuti selektor Del Bosque iz igre izvadio Sergia Ramosa koji je dobio ovacije cijelog stadiona, a pri ulasku Piquea navijači su doslovno zasuli zvižducima.

Španija je nakon rano primljenog gola uspjela napraviti preokret te pogocima Paca Alcácera i Fabregasa pobijediti s 2:1.