Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

karlsruhe se pita

Zlatan Bajramović potvrdio: Istina je, Misimović me želi u reprezentaciji

Nadam se ipak najboljem i pozitivnoj odluci. Sutra ću pričati s ljudima iz kluba

Na narednoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, zakazanoj za srijedu (11 sati), bit će donijeta odluka o članovima stručnog štaba A reprezentacije.

Među asistentima novog selektora Zmajeva Ivayla Peteva mogao bi se naći i bivši reprezentativac Zlatan Bajramović, koji je potvrdio da mu je ponuđena ova opcija.

“Kontaktirao me Zvjezdan Misimović, imali smo vrlo dobar i otvoren razgovor. Ja želim pomoći i želim biti dio reprezentacije, odmah da kažem. Međutim, konačnu odluku o angažmanu u nacionalnom timu donijet će moj klub Karlsruhe, gdje radim kao pomoćnik glavnog trenera. Imam ugovor od još godinu i po, tako da se oni sve pitaju. Zaista bih volio, mada moram iskreno reći da su male šanse jer imamo ionako mali trenerski staff, nisam siguran da će mi dozvoliti neka odsustva kako bih radio s reprezentacijom. Nadam se ipak najboljem i pozitivnoj odluci. Sutra ću pričati s ljudima iz kluba”, kazao je Bajramović u izjavi za SCsport.

Zvanično imenovanje stručnog štaba Zmajeva desit će se u srijedu na novoj sjednici Izrvšnog odbora Nogometnog saveza BiH u hotelu Hills na Ilidži, koja će početi od 11 sati.

Ranije su se kao kandidati za stručni štab na čelu s PetevOm spominjali Slaven Musa i kondicioni trener Eldin Jelešković, koji su pomagali i Dušanu Bajeviću, a u reprezentaciju bi se mogao vratiti i Elvir Rahimić, koji je bio pomoćnik Roberta Prosinečkog.

Također, na istoj sjednici će biti donesena odluka o selektoru mlade U-21 reprezentacije BiH pošto je dosadašnjem selektoru Slobodanu Starčeviću istekao ugovor.

Nije isključeno da Starčević ostane za kormilom i predvodi mladu reprezentaciju i u predstojećim kvalifikacijama.

Zvanično predstavljanje Ivayla Peteva kao novog selektora Zmajeva zakazano za isti dan (srijeda) od 14 sati.