Kvalifikacije za EURO 2020

Zmajevi ipak pobijedili Lihtenštajn, završene katastrofalne kvalifikacije

bih

Reprezentacija BiH odigrala je posljednju utakmicu kvalifikacija protiv Lihtenštajna

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Vaduzu selekciju Lihtenštajna sa 3:0, u posljednjem, 10. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Nogometaši BiH su ostvarili četvrtu pobjedu kojom su okončali još jedne neuspješne kvalifikacije.

Reprezentacija BiH ranije je ostala bez šansi da se kroz ovaj kvalifikacioni ciklus plasira na Euro, pa je selektor Robert Prosinečki u večerašnjem meču dao priliku igračima koji ranije nisu imali veliku minutažu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u inicijativi bh. nogometaša, koji su imali nekoliko prilika preko Bičakčića, Hodžića, Hajradinovića i Duljevića, ali su domaći uspjeli da sačuvaju svoju mrežu.

U drugom poluvremenu BiH je nastavila s napadima, a otpor domaćih slomila je u 57. minuti. Hajrović je ubacio u šesnaesterac, Hajradinović je glavom prebacio loptu na drugu stativu gdje se našao Ćivić koji pogađa za vodstvo od 1:0.

Hodžić u 65. minuti, nakon solo prodora, snažno šutira s ivice šesnaesterca i pogađa za 2:0, a isti igrač u 72. minuti postiže svoj drugi pogodak za konačnih 3:0.

BiH je na kraju završila kvalifikacije na četvrtom mjestu sa 13 bodova, jednim manje od Grčke koja je pobijedila Finsku sa 2:1.

Italija je kvalifikacije završila s maksimalnim učinkom, a u posljednjem kolu večeras je pobijedila Armeniju sa 9:1.

Italija i Finska iz ove grupe izborili su plasman na Euro, a Bosni i Hercegovini ostaje još jedna šansa da učešće na smotri najboljih evropskih reprezentacija izbori kroz play-off Lige nacija u martu sljedeće godine.

Rezultati by SofaScore