Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ITALIJA - ARMENIJA 9:1

Istorijska noć uskrsnulih i moćnih Italijana

italija

Jedina reprezentacija koja može izjednačiti njen učinak u ovim kvalifikacijama od svih 10 pobjeda je Belgija, koja u utorak od 20:45 sati dočekuje Kipar u posljednjem kolu

Deset utakmica – deset pobjeda, učinak je Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Četverostruki svjetski prvak nikad u svojoj bogatoj istoriji nije ostvario takav niz, koji je večeras produžen nevjerovatnom pobjedom 9:1 nad Armenijom na Renzo Barbera stadionu u Palermu. Deset pobjeda, 30 bodova i gol-razlika 37:4 ostvarila je nestvarna Italija u borbi za Euro.

Ciro Immobile zabio je dva gola (8. i 33.) i jednom asistirao, dok je dva gola zabio i igrač Rome Nicolo Zaniolo (9. i 64.), a Federico Chiesa dva puta asistirao i jednom zabio (81. minuta) u nezaboravnoj večeri na Siciliji. Uz njih su se u strijelce upisali i Nicolo Barella (29.), Alessio Romagnoli (72.), Jorginho iz penala (75.) i Riccardo Orsolini u 78. minuti. Jedini gol za goste zabio je Edgar Babayan u 79. minuti.

Također, Azzurri su ostvarili najuvjerljiviju pobjedu ikad u kvalifikacijama. Znali su Italijani u davnijim prijateljskim utakmicama razbijati Francusku (9:4, 7:0), Španiju (7:1), ali nikada nisu u utakmicama kvalifikacija zabili devet golova kao večeras. Italija je 1948. svladala SAD (9:0) na Olimpijskim igrama, a 1928. zabila rekordni broj golova protiv Egipta (11:3).

Selektor Roberto Mancini preporodio je jednu od najvećih reprezentacija na svijetu, koja se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, ali zato kao jedan od glavnih favorita dočekuje Evropsko prvenstvo na ljeto 2020. godine.

Jedina reprezentacija koja može izjednačiti njen učinak u ovim kvalifikacijama od svih 10 pobjeda je Belgija, koja u utorak od 20:45 sati dočekuje Kipar u posljednjem kolu.

Rezultati by SofaScore