Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Zmajevi ispali iz A divizije, Bajević i dalje selektor bez pobjede

20201115_2_45381802_59789869_Web (1)

S dva gola Wijnalduma (6. i 14. minutu), već nakon 45 minuta bilo je jasno kako će susret u Amsterdamu završiti

Nogometna reprezentacija BiH nastavila je s lošim igrama u 2020. godini.

Zmajevi su zabilježili novi poraz u Ligi nacija, nakon kojeg su se i definitivno oprostili od A divizije u ovom takmičenju.

Nakon poraza od Nizozemske Zmajevi su ostali zakucani na posljendjem mjestu u grupi, bez teoretskih šansi da u zadnjoj utakmici ove sezone (protiv Italije) mogu promjeniti bilo šta kada je konačna tabela u pitanju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

S dva gola Wijnalduma (6. i 14. minutu), već nakon 45 minuta bilo je jasno kako će susret u Amsterdamu završiti. U 55. minutu Depay je zabio za 3:0 na semaforu.

Sve što smo uspjeli napraviti u napadu bio je počasni gol Prevljaka u 63. minutu na asistenciju Višće. Gol Prevljaka došao je nakon tri meča u kojima Zmajevi uzastopno nisu postigli pogodak.

Selektor Dušan Bajević tako je i dalje ostao na učinku bez ijeden pobjede otkada je imenovan (pet poraza i dva remija).

Da stvar bude gora, porazom u Amsterdamu stigli smo vjerovatno i na korak od ispadanja iz trećeg jakosnog šešira za žrijeb kvalifikacija za iduće Svjetsko prvenstvo.

Kako se bliži kraj mandata Elvedina Begića na poziciji prvog čovjeka Nogometanog saveza BiH i reprezentativni fudbal bliži se samom dnu. Klupski je to dno već davno dotakao. Čestitke počasni predsjedniče!