Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi na Kipru, karte za utakmicu rasprodate ali euforije nema

aa_picture_20151011_6498805_web

Edin Cocalić definitivno neće moći nastupiti u utakmici s Kiprom i napustit će pripreme fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine zbog povrede mišića koju je dobio na meču s Velsom u Zenici.

Ostali reprezentativci provode vrijeme u hotelu “Hilton” i odmaraju do večerašnjeg treninga koji je zakazan za 17:30 sati po srednjeevropskom vremenu.

[yuzo_related]

Selektor Mehmed Baždarević očekuje da se na treningu pojave svi igrači izuzev povrijeđenog Cocalića.

Na Kipru vlada veliko interesovanje za utakmicu s BiH, jer i domaća selekcija ima mogućnost da pobjedom dođe do baraža za plasman na Euro 2016 u Francuskoj. Susret će biti odigran na stadionu GSP u Nikoziji, kapaciteta 22.859 mjesta. Prema posljednjim informacijama, prodano je skoro 22.000 ulaznica. Iako je interesovanje veliko, na ulicama se još uvijek ne primijeti euforija.

Generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković je rekao da je za navijače BiH predviđeno 1.000 ulaznica, a da on očekuje podršku do 500 najvatrenijih navijača “zmajeva”.

“Atmosfera u taboru je dobra, nadamo se najboljem i da ćemo izboriti baraž”, rekao je Baković za AA.

Određenu bojazan pred meč s Kipranima bh. selekciji stvara tvrd teren na stadionu GSP, na što su ih upozoravale i druge selekcije koje su igrale u Nikoziji.

Ukoliko bh. reprezentacija izbori plasman u baraž imat će poziciju nosioca u žrijebu, koji će biti održan 18. oktobra u Nyonu.