Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kamp FK Sarajevo

Zmajevi odradili trening, Petev ostao i bez Vrančića

nogomet_reprezentacija_pripreme_1021

Reprezentativci koji su juče igrali utakmice za svoje klubove odradili su trening rekuperacije, dok su ostali radili punim intenzitetom

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru odradili prvi trening pripremajući se za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022” sa Kazahstanom i Ukrajinom.

”Reprezentativci koji su juče igrali utakmice za svoje klubove odradili su trening rekuperacije, dok su ostali radili punim intenzitetom. Mario Vrančić čiji se dolazak očekivao večeras je povrijeđen i on definitivno neće biti na raspolaganju selektoru Ivaylu Petevu za predstojeće utakmice”, saopštili su večeras iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), javlja Anadolu Agency (AA).

Ranije zbog povreda otpali su Rade Krunić, Miralem Pjanić, Mateo Sušić i Stjepan Lončar, dok je Siniša Saničanin pozitivan na koronavirus.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u oslabljenom sastavu sastat će se 9. oktobra sa Kazahstanom u Nur Sultanu. Tri dana kasnije gosti su Ukrajini u Kijevu.

U grupi ”D” kvalifikacija za naredni Mundijal prva je Francuska sa 12 bodova. Slijede Ukrajina i Finska po pet, te Bosna i Hercegovina i Kazahstan sa po tri boda.