“Zmajevi” poraženi u Briselu, Vels pred vratima Francuske

“Zmajevi” poraženi od Belgije, BiH otežan put na EURO

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od reprezentacije Belgije sa 3:1 u kvalifikacionom susretu za EURO 2016, što je “zmajevima” dodatno otežalo put ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zmajevi” su dobro počeli utakmicu, a kapiten Edin Džeko je već u 15. minutu susreta, na odličan centaršut Mujdže, matirao golmana Courtoisa za vodstvo Bosne i Hercegovine od 1:0.

Slavlje velikog broja navijača na stadionu “Kralj Baudouin” trajalo je svega osam minuta kada je Marouane Fellaini u 23. minuti izjednačio na 1:1.

"Zmajevi" poraženi od Belgije, BiH otežan put na EURO

Kevin de Bruyne je pred sam kraj prvog poluvremena u 44. minuti postigao pogodak te tako omogućio Belgiji da sa golom više ide na odmor.

Drugo poluvrijeme bilo je bez golova sve do 77. minute kada je novi igrač Stuttgarta Toni Šunjić napravio faul u kaznenom prostoru, a sudac svirao penal.

Eden Hazard uspješno je savladao golmana “zmajeva” Asmira Begovića te postigao treći pogodak za Belgiju, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Kada je su u pitanju ostale dvije utakmice grupe B, Vels je u gostima savladio selekciju Kipra rezultatom 1:0, a Izrael je protiv Andore na domaćem terenu slavio sa visokih 4:0.

Gol odluke na Kipru postigao je zvanično najskuplji igrač u istoriji nogometa Gareth Bale.