Reprezentacija

ilidža

Zmajevi se danas okupljaju pred ključne mečeve kvalifikacija, stigle prve vijesti o Džekinoj povredi

08/11/2021

Utakmica s Finskom igrat će se 13. novembra u 15.00 sati, a zadnji susret kvalifikacija protiv Ukrajine na programu je 16. novembra u 20.45 sati

Selektor nogometne “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev danas će izvršiti prozivku igrača koje je pozvao za utakmice sa Finskom i Ukrajinom u okviru kvalifikacija za SP u Kataru 2022.

Naš tim će pripreme za ove utakmice obaviti u Sarajevu.

Prvi trening zakazan je danas u Kampu FK Sarajevo u 17.00 sati.

Oba susreta igrat će se na stadionu Bilino polje u Zenici. Utakmica s Finskom igrat će se 13. novembra u 15.00 sati, a zadnji susret kvalifikacija protiv Ukrajine na programu je 16. novembra u 20.45 sati.

U kvalifikacionoj D-grupi vodi Francuska s 12 bodova, druga je Ukrajina s devet, Finska je treća sa osam, peta je BiH sa sedam bodova, a posljednji Kazahstan ima tri boda.

Nakon utakmice, prve informacije o povredi Edina Džeke pokazuju da se radi o zamoru mišića. Ako je tako, ne bi trebalo da se radi o ozbiljnoj povredi. Međutim, tokom dana će se više znati nakon što Džeko bude obavio dodatne preglede.

Italijanski mediji pišu da je Džeko osjetio probleme i ranije, tokom utakmice, ali je trener Inzaghi ignorisao njegov zahtjev za izmjenom. Uradio je to tek kada je naš napadač rezolutno zatražio da napusti teren.

“Na kraju prvog poluvremena Džeko i Bastoni su imali nekih manjih problema, ali kada igrate u ovakvom ritmu, to se zna desiti. Sada se samo nadamo da su u pitanju neke sitnice, a ne ozbiljnije povrede”, rekao je Inzaghi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.