liga nacija

Zmajevi se danas okupljaju u Zenici, Petev poručio: Bit ćemo bolji, pametniji i zreliji

zmajevi

Petev je naglasio da BiH ima veoma dobre igrače, te da se nada se da će se svi maksimalno zalagati u nadolazećim susretima

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se okupiti u Trening kampu NSBiH u Zenici, gdje će obaviti pripreme za predstojeće utakmice Lige nacija.

Selektor BiH Ivajlo Petev za ovaj ciklus je pozvao sljedeće igrače:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Vladan Kovačević.

Odbrana: Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Hrvoje Miličević, Hrvoje Barišić, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Mateo Sušić.

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Vladan Danilović, Muhamed Bešić, Miroslav Stevanović, Dino Hotić, Haris Duljević.

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Kenan Kodro, Nemanja Bilbija.

Petev je naglasio da BiH ima veoma dobre igrače, te da se nada se da će se svi maksimalno zalagati u nadolazećim susretima.

– Siguran sam da ćemo ovaj put biti bolji, pametniji i zreliji, te da ćemo postići bolje rezultate. Mogu obećati da ćemo moja ekipa i ja učiniti sve da ostvarimo bolji rezultat. Imamo četiri utakmice i to je maksimalno 12 bodova. U svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu i jako je bitan naš pristup i zalaganje igrača, vjerujem u njih i da možemo postići ovaj cilj – izjavio je Petev.

U prvom susretu grupe 3 Lige B selekcija BiH će se sastati sa selekcijom Finske, 4. juna u Helsinkiju. Naredni duel na programu je tri dana kasnije kada u Zenici gostuje nacionalni tim Rumunije. BiH zatim putuje u Podgoricu gdje će 11. juna odigrati sa Crnom Gorom, da bi 14. juna na svom terenu ugostila Finsku.