Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP

Zmajevi se okupljaju u Helsinkiju, Petev poručio: Igrat ćemo borbeno i motivisano (FOTO)

DSC_0175

Utakmica između Finske i Bosne i Hercegovine igra se u srijedu u Helsinkiju s početkom u 20:45 sati

“S optimizmom idemo u Finsku, imamo kvalitetne igrače i siguran sam da će igrati borbeno i maksimalno motivisano”, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev, koji je s delegacijom jutros otputovao u Helsinski, gdje će tim početi kvalifikacioni ciklus za plasman na Svjetsko prvenstvo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Petev, stručni štab, igrači Eldar Ćivić, Kenan Pirić, Darko Todorović i delegacija NS/FS BiH, jutros su čarter letom sa sarajevskog aerodroma otputovali u Helsinki gdje će tim u srijedu 24. marta utakmicom protiv selekcije Finske početi kvalifikacioni ciklus za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Pred polazak selektor Petev je izjavio da “s optimizmom ide u Finsku”.

“U kontaktu smo bili ovih dana s igračima i ne očekujem da bude nekih većih problema oko njihovog dolaska. Planirali smo da sutra u 20 sati održimo prvi trening, jer igrači dolaze u različito vrijeme. Fokusiran sam samo na našu ekipu i s obzirom na to da imamo malo vremena, pokušaću da im prenesem svoju viziju i razmišljanja. Kao što sam ranije rekao, imamo kvalitetne igrače i siguran sam da će igrati borbeno i maksimalno motivisano”, naveo je.