BiH

Stanje na putevima

U BiH se saobraća po vlažnim kolovozima, skreće se pažnja na moguću poledicu

21/03/2021

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraća

U Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnim ili mokrim kolovozima, a na dionicama u višim predjelima skreće se pažnja na moguću poledicu. Upozorava se i na povećanu opasnost od odrona.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23.00-04.30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.