Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Zmajevi se vratili su Sarajevo, u subotu protiv Kostarike

sehic finska (1)

S obzirom na to da smo slobodni za vikend, Zmajevi će odraditi prijateljski meč sa Kostarikom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je remizirala sa Finskom rezultatom 2:2 na startu kvalifikacija za Mundijal. Bh. ekspedicija vratila se danas u Sarajevo.

Zmajevi su u vrlo uzbudljivom meču odigrali 2:2 protiv Finske na gostovanju, što je bio prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a tokom vikenda u našoj kvalifikacionoj grupi upravo je BiH slobodna.

„Željeli smo da uzmemo sva tri boda, ali nismo uspjeli. Imali smo nekoliko odličnih prilika. Vodili smo, a onda smo naivno primili golove i dopustili Finskoj da preokrene utakmicu. Ipak, na kraju smo pokazali karakter i izjednačili na 2:2. Nije bilo iznenađenja od strane protivnika, jer Finska uvijek igra na način na koji je igrala i danas. Kod drugog gola smo morali reagovati mnogo bolje“, rekao je između ostalog selektor BiH Ivaylo Petev i dodao:

„S obzirom na to da smo imali samo dva dana za pripremu, nismo mijenjali sistem. Dogovorili smo se kako ćemo igrati. Mogu čestitati igračima za pristup i za sve što su pokazali na terenu. Žao mi je što i pored dva gola u gostima nismo uspjeli da ostvarimo pobjedu.“

Zmajevi su se danas vratili u Sarajevo iz Helsinkija, a za sutra su planirane medijske aktivnosti i konferencija za medije na Ilidži koja je zakazana za 13:30.

S obzirom na to da smo slobodni za vikend, Zmajevi će odraditi prijateljski meč sa Kostarikom.

Službeni trening je zakazan za sutra u 17 sati u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru.

Trening će biti otvoren prvih 15 minuta za medije. Podsjetimo, duel protiv Kostarike na rasporedu je u subotu u 18 sati.