Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi složni: Sada u Kipar po bodove i baraž

bih vels

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je sinoć u Zenici reprezentaciju Velsa rezultatom 2:0, a golove su postigli Ibišević i Đurić.

Ervin Zukanović je rekao kako je utakmica bila jako teška, ali uz strpljenje je reprezentacija Bosne i Hercegovine došla do pobjede.

zukanovic

„Utakmica je bila jako teška, međutim, bili smo agresivni i strpljivo smo čekali svoju šansu. Znali smo da moramo pobijediti ovu utakmicu i mislim da smo zasluženo pobijedili. Čestitam suigračima jer mislim da smo ostvarili važnu pobjedu. Pokušat ćemo i na Kipru da ostvarimo bodove, ne treba ništa obećavati, ali treba dati sto posto od sebe i vidjet ćemo šta će biti. Mislim da u Kipru neće biti ništa lakša utakmica, ali ne razmišljamo o tome, samo trebamo da odigramo dobru utakmicu, završimo kvalifikacije i nadam se idemo u baraž“, rekao je Zukanović.

Vedad Ibišević, strijelac drugog gola za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, rekao je kako BiH mora pobijediti i na Kipru.

ibisevic

„Uvijek je lijepo dati gol, pogotovo za reprezentaciju. Rekli smo da će biti teška utakmica, tako je i bilo. Mučili smo se, ali to nije bitno, pobijedili smo. Mi moramo na Kipar otići da pobijedimo i u sljedećih dva dana ćemo analizirati čitavu situaciju, dok se malo odmorimo“, rekao je Ibišević.

Senad Lulić je rekao kako je večerašnja noć bila perfektna za bh. reprezentaciju.

aa_picture_20151011_6493913_web

„Mislim da znamo svi da je bilo teško. Bila je ovo tvrda utakmica, imaju dobre odbrambene igrače i znamo da su primili malo golova u čitavim kvalifikacijama. Mislim da smo imali strpljenje i da smo čekali svoju šansu i da kad je Đurić ušao da je bilo lakše sa dva napadača i na kraju krajeva mislim da je ovo bila perfektna večer za našu reprezentaciju. Imali smo dva veoma dobra napadača i svaka čast momcima, idemo za Kipar i pokušati pobijediti i tamo“, rekao je Lulić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra 13. oktobra utakmicu protiv selekcije Kipra u Nikoziji u okviru grupe „B“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj sljedeće godine.