Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pred meč s Armenijom

Zmajevi trenirali na Grbavici: Nekoliko mogućih promjena u sastavu

trening zmajevi

Prije treninga, Prosinečki je istakao da se odlučio za 11 igrača koji bi trebali početi utakmicu

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su večeras na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu posljednji trening pred sutrašnju utakmicu prvog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 protiv Armenije, javlja Anadolu Agecny (AA).

Trening je bio otvoren prvih 15 minuta, poslije čega je selektor Robert Prosinečki sa saradnicima i igračima pokušao uigrati posljednje taktičke varijante pred meč.

Prije treninga, Prosinečki je istakao da se odlučio za 11 igrača koji bi trebali početi utakmicu. Iako to nije javno rekao, pretpostavlja se da bi trebao napraviti nekoliko promjena u odnosnu ne ekipu koja je odigrala posljednju utakmicu u UEFA Ligi nacija u novembru prošle godine protiv Austrije u Beču, što nije svojstveno za Prosinečkog.

Od prvog minuta protiv Armenaca na travnjak ”Grbavice” sutra bi mogli istrčati sljedeći reprezentativci BiH: Šehić, Todorović, Ćivić, Šunjić, Bičakčić, Krunić, Bešić, Pjanić, Višća, Zakarić i Džeko.

U taboru BiH svi su odlučni da jurišaju na pobjedu, optimisti su i nadaju se da će kvalifikacije za EURO 2020 otvoriti trijumfom.

Utakmica BiH-Armenija igra se sutra, 23. marta, na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu s početkom u 20.45 sati.