Bojan nastić

Zmajevi trenirali u Sarajevu, pripremama se priključio još jedan igrač (FOTO)

zmajevi-trening-bih (3)

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog do polaska u Finsku u Sarajevu će obaviti još tri treninga, po jedan dnevno

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su večeras u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru treći trening pripremajući se za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske i Italije, javlja Anadolu Agency (AA).

Saigračima se priključio i trenirao Bojan Nastić, koji je naknadno pozvan na okupljanje nakon što se povrijedio Sead Kolašinac, nastupajući u srijedu u finalu UEFA Evropa lige za Arsenal (poraženi od Chelseaja 1:4).

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog do polaska u Finsku u Sarajevu će obaviti još tri treninga, po jedan dnevno.

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u četvrtak čarter letom otputovat će u Tampere, gdje će u subotu, 8. juna, od 18 sati igrati utakmicu trećeg kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske.

U Tampereu će finalizirati tempiranje forme kroz dva treninga, uoči meča u kojem će BiH nastupiti oslabljena, lišena usluga suspendovanog Miralema Pjanića, te povrijeđenih Radeta Krunića i Kolašinca.

I pored toga, igrači, kao i Prosinečki i njegovi saradnici u stručnom štabu vjeruju da su kvalitetniji od Finaca, te da će slaviti važnu pobjedu ka konačnom cilju – prvom plasmanu nacionalnog fudbalskog tima BiH na Evropsko prvenstvo.

Tri dana nakon gostovanja u Tampereu, u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2020 BiH će igrati sa Italijom u Torinu.

Poslije dva odigrana kola u kvalifikacionoj grupi ”J” Italija je prva na tabeli sa šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.