Drugi put u historiji

Vardar je prvak Evrope

vardar-veszprem-liga-prvaka

Šampion Sjeverne Makedonije u večerašnjoj finalnoj utakmici EHF Lige prvaka u Kelnu (Njemačka) bio je bolji od mađarskog Vezsprema, rezultatom 27:24

Rukometaši Vardara iz Skoplja novi su klupski prvaci Evrope, javlja Anadolu Agency (AA).

Šampion Sjeverne Makedonije u večerašnjoj finalnoj utakmici EHF Lige prvaka u Kelnu (Njemačka) bio je bolji od mađarskog Vezsprema, rezultatom 27:24, te drugi put postao prvak Starog kontinenta.

Makedonski tim odlično je odigrao prvih 30 minuta, pa na pauzu između dva poluvremena otišao sa zavidnom prednošću od pet golova (16:11).

Na startu drugog dijelu mađarska ekipa je zaigrala furiozno, te se u potpunosti vratila u utakmicu već u 41. minutu, kada se prednost Vardara istopila na gol.

Ipak, igrači tima iz Skoplja uspijevali su održati prednost, a meč je na koncu prelomljen kada je u 59. minutu hrvatski internacionalac Ivan Čupić pogodio iz sedmerca za, ispostavit će se, konačnih 27:24.

U meču za treće mjesto danas ranije igrači Barcelone trijumfovali su nad Vive Kielceom – 40:35.

U jučerašnjim polufinalnim utakmicama Vezsprem je pobijedio Kielce, rezultatom 33:30, dok je Vardar uspio nadoknaditi sedam golova zaostatka, te u spektakularnom finišu savladati favorizovanu Barcelonu – 29:27.

Bh. rukometaš Mirsad Terzić je za Vesprem postigao jedan gol.