Zmajevi trenirali u Zenici: Respektujemo Gibraltar

pjanic zmajevi

Nogometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon okupljanja koje je započelo u ponedjeljak, do subote borave u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine gdje se spremaju za kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine te prijateljsku utakmicu s Albanijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentativci Bosne i Hercegovine počeli su u toku ponedjeljka pristizati u Trening centar BiH, gdje su obavili dva zatvorena treninga, dok je treći trening prvi otvoren za predstavnike medija.

Predstavnicima medija obratili su se pomoćni trener Dragan Perić, Toni Šunjić, Danijel Pavlović i Avdija Vršajević.

Dragan Perić, pomoćni trener u reprezentaciji rekao je kako su svi igrači stigli u Trening kamp, a Edina Džeku očekuju za Albaniju.

“Svi su došli kako je i predviđeno, jedino je Miličević otišao u svoj klub na rehabilitaciju. Rade Krunić ima jednu povredu, i u narednih par dana će i on biti spreman. Priključili su se i Stevanović i Duljević sa rezervnog spiska”, rekao je Perić.

Dodao je da se sa respektom ulazi u susret s Gibraltarom.

“Sigurno da ulazimo s velikim respektom prema ekipi, ali imamo veliku vjeru u nas i nadamo se da ćemo uspjeti postići tri boda. Zadovoljstvo je raditi s ovim momcima, posebno s mladima koji žele da se nametnu, tako da uživamo u svakom trenutku treninga”, dodao je Perić.

Treninzima će se pristupiti agresivno, kako bi i od prvog trenutka susreta uspjeli stvoriti pritisak na protivnika.

“Treninge ćemo bazirati da budu agresivni, da krenemo s agresivnošću i da ne dopustimo protivniku da se razmaše i da napravi neku igru, te da postignemo svoj cilj”, rekao je Perić.

Toni Šunjić rekao je kako je atmosfera u Trening centru odlična.

“Nažalost, stvari u klubu se ne odvijaju kako sam želio, ali osjećam se dobro i dobro treniram, ali slaba je minutaža. U reprezentaciju vrlo rado uvijek dođem, u Zenici radimo u miru i nadamo se da će biti tri boda. Imamo dosta problema s minutažom na poziciji na kojoj igramo, ali je to sreća da igramo s nižim protivnikom i mislim da ne bi trebalo biti problema, te da će se do Grčke promijeniti situacija i da će biti više minuta. Ako mi selektor da priliku, ja sam spreman da igram”, rekao je Šunjić.

Danijel Pavlović debitant je u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Jako se dobro osjećam, čast mi je i drago mi je da sam tu. Prvi put sam tu i dat ću sve od sebe i vidjet ćemo kako će biti. Ja znam dosta igrača iz lige u Italiji, ali ne očekujem ništa. Prvi put sam tu, tu sam da pomognem koliko mogu”, rekao je Pavlović.

Danijel Pavlović

Avdija Vršajević povratnik je u reprezentaciju.

“Uvijek kad se dobije poziv za reprezentaciju je to nešto posebno, svaki igrač o tome sanja. Drago mi je da sam pridobio selektorovo povjerenje da dobijem poziv, a ovdje se osjećam kao kod kuće, kao da nikada nisam ni otišao. Ne treba nikog potcijeniti, Gibraltar je slabiji, ali svi danas znaju igrati nogomet. Ja sam spreman ukoliko selektor odluči da mi da priliku, tako da ako budemo maksimalno ozbiljni, možemo uspjeti do pobjede”, rekao je Vršajević.

Avdija Vršajević

Uvijek je lijepo doći kući, tu sam stekao afirmaciju, Zenica je moj grad, Čelik moj klub, i jedva čekam istrčati na travnjak Bilinog polja. Gosti nogometašima A reprezentacije bile su balerine jedine zeničke baletne škole “Ars Centar” te reprezentativke U-17 ženske nogometne selekcije.

Bosna i Hercegovina i Gibraltar sastaju se u subotu, 25. marta, na stadionu Bilino polje u 18 sati za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.