Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrhunski hotelski brand MGallery by Sofitel uskoro u Tarčinu

MGallery by Sofitel4

Najveća hotelska grupacija u Evropi AccorHotels i njen strateški partner za istočnu Evropu Orbis Hotels Group danas su u sarajevskoj Vijećnici predstavili projekt ulaska na tržište Bosne i Hercegovne s brandom MGallery by Sofitel u Tarčin Forest Resortu.

Projekt će biti realiziran kroz franšizni aranžman s investitorom Tarčin International Development Company d.o.o. (TIDC d.o.o), a otvaranje hotela vrijednosti 18 miliona KM planirano je tokom ove godine.

Svi u Francuskoj, kako je kazala ambasadorica Francuske u BiH Claire Bodonyi, znaju šta znači Accor i to je izvrsnost u francuskom stilu pisana velikim slovima što donose i u BiH kao ogranak razvoja turizma.

-Zadovoljstvo mi je što dijelimo tu izvrsnost i što vidim ovu investiciju u BiH i nadam se da će ih biti još – dodala je Bodonyi.

Accor hotelska grupacija zastupljena je širom Evrope s više od 4.000 hotela i više od 20 hotelskih brendova svih kategorija, što je čini evropskim liderom u hotelijerskoj industriji.

– Želimo jačati našu poziciju tržišnog lidera u regionu širenjem na nova tržišta, primarno kroz strateška partnerstva s lokalnim investitorima. Prepoznajemo rastući potencijal tržišta Bosne i Hercegovine, a s MGallery by Sofitel, internacionalno etabliranim, vrhunskim brandom želimo gostima na bh. tržištu ponuditi izvrsnost i novo iskustvo hotelske usluge – kazao je član Uprave Orbis Hotel grupacije Dominik Soltysik.

MGallery by Sofitel Tarčin Forest Resort & Spa, bit će smješten na 85 hiljada m2 u idiličnom okruženju Tarčina kod Sarajeva. Imat će 55 hotelskih soba i devet vila s baštama, restoran i bar, konferencijske sale, ekskluzivni wellness & fitness, te spa centar s bazenom.

Luksuzni resorn će biti dio branda MGallery by Sofitel, koji je zastupljen kroz 85 hotela vrhunske kvalitete u 24 zemlje širom svijeta. Svaki od ovih hotela je prepoznatljiv po jedinstvenoj atmosferi i dubokoj ukorijenjenosti u lokalnoj zajednici.

Ulaskom branda MGallery by Sofitel na tržište, kako je istaknuto, te investicijom koja će se realizarati u ovoj godini, dat će se poticaj domaćoj ekonomiji i zapošljavanju, ali i doprinijeti podizanju standarda kvalitete hotelijerstva u BiH.