Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Zmajevi u polufinalu play offa igraju protiv Švedske

reprezentacija bih – zmajevi

Bosna i Hercegovina je osvojila najviše bodova (10) i tako za protivnika dobila Švedsku koja je osvojila sedam bodova

Nogometna reprezentacija BiH nakon osvajanja prvog mjesta u grupi 3 B divizije Lige nacija u play offu će igrati u polufinalu protiv Šveđana.

Drugi polufinalni par biće Danska i Ukrajina.

Prema UEFA-inim propozicijima, u prvom polufinalu play-offa sastat će se ekipa koja je od osvojila naviše bodova i ekipa koja je osvojila najmanje bodova, dok će drugi par činiti preostale dvije selekcije.

Bosna i Hercegovina je osvojila najviše bodova (10) i tako za protivnika dobila Švedsku koja je osvojila sedam bodova. Sa Šveđanima smo odigrali samo jednu utakmicu, i poraženi smo 2:4. Bilo je to 29. maja 2010. godine u Štokholmu.

Treba reći da bi Zmajevi sa Švedskom igrali samo u slučaju da obje selekcije ne izbore plasman na EURO kroz regularne kvalifikacije, čiji žrijeb je zakazan za 2. decembar.

U slučaju da neka od prvoplasiranih selekcija iz grupne faze Lige nacija izbori plasman kroz regularne kvalifikacije, njeno mjesto u play-offu Lige nacija bit će ustupljeno sljedećoj najboljoj selekciji u B diviziji. U našem slučaju prva u redu je Rusija, pa zatim Austrija, Vels, Češka…

Play-off Lige nacija za prvoplasirane iz Lige B igrat će se krajem marta 2020. godine.

Pogledajte golove sa našeg jedinog duela sa Šveđanima do sada…