Predsjednik NSRS-a

Čubrilović: Nećemo dozvoliti nikakvu nadogradnju Dejtona

cubrilovic-14

Na današnju 23. godišnjicu potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, podsjetio je da RS taj datum obilježava kao praznik

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović smatra da Dejtonski sporazum, osim što je donio mir, do danas je čvrst temelj koji štiti srpski narod u Bosni i Hercegovini.

-Upravo zbog toga, RS mnogo puta do sada potvrdila je svoju posvećenost provođenju, poštovanju i očuvanju dejtonskih rješenja. Za nas je Dejtonski sporazum trajna, pravna i politička kategorija – rekao je Čubrilović.

U pisanoj izjavi dodao da je potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma potvrđen kontinuitet i međunarodno-pravni subjektivitet RS, te naglasio da taj bh. entitet neće dozvoliti nikakvu nadogradnju “Dejtona“, niti bilo kakvu ustavnu reformu u BiH, jer čvrsto stoji iza toga da je Dejtonski sporazum “dovoljan okvir za ravnopravnost i razvoj svih naroda i građana RS i BiH”.

Na današnju 23. godišnjicu potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, podsjetio je da RS taj datum obilježava kao praznik.