Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi završili prvi dio priprema u Sarajevu, od sutra u Zenici

Zmajevi obavili trening na Butmiru
Foto: NFSBiH.ba

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je današnjim treningom završila prvi dio priprema u Sarajeva, a od sutra će boraviti u Zenici.

Trener u bh. reprezentaciji Stephane Gilli zadovoljan je što ekipa ima dovoljno vremena da se pripremi za predstojeći meč. Po njegovim riječima, igrači su spremni, “rade dobro i atmosfera je odlična”.

Protiv Estonije očekuje tešku utakmicu, naglašavajući da u Evropi više nema laganih protivnika.

– Ne smijemo početi utakmicu s razmišljanjem da će biti lako sa Estonijom, znamo da je svaki meč jako važan, posebno kad počinjemo kvalifiikacije. Ne stvaramo veliki pritisak na igrače ali znaju da trebamo pobijediti i to je sve. Koji će rezultat biti, nije važno, ne zanima nas da li je to 1:0, ali znamo da će biti teško i da moramo dobiti ovu utakmicu – kazao je Gilli.

Očekuje veliku podršku s tribina stadiona “Bilino polje”.

– Počinjemo sa novim kvalifikacijama za SP, siguran sam da će svi biti uz nacionalni tim jer se borimo se za odlazak u Rusiju i vjerujem da će kao i ranije stadion biti pun. U Zenici je uvijek bila dobra atmosfera i odlični navijači i u takvom okruženju i mi moramo početi dobro protiv Estonije – naglasio je.

Na pripremama se nalazi i nekoliko novih igrača koji su se po riječima prvog Baždarevićevog pomoćnika dobro uklopili.

– Zadovoljni smo njihovim radom i zalaganjem. Mislim da im nije bilo teško uklopiti se, a razgovarao sam sa Milićevićem i drugima, jer je ova grupa igrača veoma ljubazna i spremna prihvatiti novajlije. Atmosfera je dobra, svi su došli spremni da pomognu ekipi i čini se kao da su svi zajedno desetak godina. Kada igrate za nacionalni tim, morate biti sretni i morate stalno dokazivati da ste dovoljno dobri i da ostanete tu – zaključio je Gilli.

Prvi trening u Trening centru NSBiH Zenici reprezentacija će imati u petak poslijepodne.