Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Više od 100 kandidata konkurisalo za izbor najboljih sportista u BiH

izbor sportiste 2015 – pres_7266

“Nezavisne novine” i Radio televizija BiH 15. godinu zaredom organizuju manifestaciju Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine.

Nagrade će biti podijeljene u 12 kategorija. O 11 je odlučivao žiri, a to su najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivnija sportiskinja, najperspektivniji sportista, nagrade za životno djelo, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

O dobitniku 12. priznanja odlučit će čitaoci “Nezavisnih novina”.

Stručnim žirijem ove godine predsjedavao je nogometni velikan Refik Šabanadžović, koji je danas na pres-konferenciji izjavio da je u konkurenciji za izbor najboljih sportista BiH bilo više od 100 kandidata.

– Stručni žiri je do sada održao je tri sjednice, u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci, a u utorak ćemo na posljednjem sastanku donijeti konačnu odluku. Dobro smo pregledali sve prijedloge i smatram da će biti svi zadovoljni – kazao je Šabanadžović.

Direktorica marketinga “Nezavisnih novina” Dijana Radić izjavila je da za ovu banjalučku novinsku kuću predstojeća manifestacija ima poseban značaj jer u ovom mjesecu obilježava 20 godina postojanja.

Manifestacija Izbora najboljeg sportiste BiH bit će održana u utorak u Kongresnom centru hotela Terme na Ilidži u 20 sati.

Ovogodišnji pokrovitelj manifestacije je član Predsjedništva BiH Dragan Čović, a partner Izbora Olimpijski komitet BiH.

Titule najuspješnijih sportista BiH prošle godine osvojili su rukometaš Nikola Prce i džudistkinja Larisa Cerić.