Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Appleu odobrena čak 42 patenta

305385

Američki patentni ured (USPTO) je ovih dana objavio čak 42 novoodobrena patenta za Apple. Neke od značajnijih poput naprednog detektiranja lica otkrila je stranica Patently Apple.

Jedan od zanimljivijih patenata vezan je za detekciju lica, prethodnicu sistema prepoznavanja lica. Ono što patent opisuje je stolni računar, koji pomoću uobičajenih i dubinskih kamerica može prepoznati postoji li uopće lice pred njim. Posebno je zanimljivo da u opisu patenta nema nikakvih referenci na mobilne uređaje, iako se očekuje da će Apple prvi takav sistem implementirati baš na njima.

Apple je odlučio patentirati i kućište za iUređaje od tkanine i posebnih polimernih slojeva, koji bi po svoj prilici mogli zamijeniti trenutna metalna kućišta. Barem u nekoj mjeri. Ovo je posebno zanimljivo zbog toga što se još nisu pojavile glasine o kakvom savitljivom iPhoneu, kojem bi ovakvo kućište dobro došlo. Apple je patent prijavio u trećem kvartalu 2015. godine.

Stranica Patently Apple pored spomenutih patenata izdvaja još i magnetski remen za Apple Watch. Pretpostavlja se da će ovaj patent i ugledati svjetlo dana na jednoj od generacija pametnog ručnog sata iz Cupertina, u sportskom izdanju.