Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Facebook ima novu misiju

zuckerberg

Facebook je ranije često imao običaj da ponavlja svoju misiju pa je većina tehnoloških novinara već znala napamet “da imaju za cilj da ljudima omoguće da dijele sadržaje i da učine svijet otvorenim i više povezanim”. Kada posjetite glavnu Facebook stranicu onda i dalje vidite taj cilj. Međutim, u najnovijem pismu koje je poslao direktor kompanije Mark Zuckerberg on priznaje da postoje ozbiljni nedostaci misije koju je njegova kompanija stvorila.

On kaže da će kompanija razmotriti šta se dešava dalje nakon što se ljudi povežu i pokuša da upravlja efektima povezivanja na bolji način.

“U vremenima kao što je ovo, najvažnija stvar koju mi u Facebooku možemo da razvijemo je društvena infrastruktura, pa tako možemo da damo ljudima šansu da izgrade globalnu zajednicu koja će raditi za sve nas,” poručuje Zuckerberg.

U 5800 riječi Mark Zuckerberg je spomenuo “društvenu infrastrukturu” 14 puta, ali nije nijednom rječju tačno opisao na šta konkretno misli. Ipak, on je jasno naveo pet ciljeva: da pomognu korisnicima da izgrade zajednice koje će imati podršku, da su bezbjedni, da su informisani, da su civilno angažovani i da su uključivi.