Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Facebook, Messenger i Instagram aplikacije dostupne za Windows 10

instagram-3

Kompanija Microsoft najavila je da su aplikacije za Facebook i Messenger dostupne za Windows 10, dok je Instagram aplikacija sada potpuno dostupna za Windows 10 Mobile.

“Nove aplikacije dizajnirane su tako da se pokreću brzo i lako, i imaju najažurnije karakteristike”, napisala je kompanija u svom blog postu.

Zahvaljujući Live Tiles pločicama, korisnici će sada moći da vide posljednje vijesti i statuse svojih prijatelja i članova porodice odmah na početnom ekranu, piše TechCrunch.

Aplikacija za Facebook dolazi sa svim opcijama koje su korisnicima dostupne na standardnom sajtu, a najbolja stvar u okviru Facebook Windows 10 aplikacije je pretraživač – kada korisnik otvori stranicu ili članak, oni će u okviru aplikacije biti prikazani onako kako bi bili i na standardnom pretraživaču u okviru operativnog sistema. Ako korisnik klikne na dugme Nazad, članak će biti minimalizovan na dnu ekrana kao tab, piše The Next Web.

Ova opcija omogućava korisnicima da brzo prebacivanje sa odjeljka News Feed na Facebooku na bilo šta drugo što su prethodno čitali.

Aplikacija za Messenger za Windows 10 takođe podržava Live Tiles. Pločice sada na Start meniju prikazuju posljednje poruke koje je korisnik primio i još nije pročitao.

Ova aplikacija, baš kao i ona za Facebook, podržava stikere, grupne razgovore, GIF-ove i notifikacije.

Aplikacija za Instagram podržava opcije poput Direct Messaging, Search i Explore, višestruke korisničke naloge i video snimke. Ukoliko se poveže sa početnim ekranom, prikazivaće notifikacije, nadogradnje i nedavno objavljene fotografije.

Sve tri aplikacije su besplatne, a mogu se preuzeti na Windows Store.