Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavili podatke

Amazon oborio sve rekorde, evo šta se najviše kupovalo za praznike

903929

Ove praznične šoping sezone Amazon je stigao do desetaka miliona novih kupaca, a samo u Sjedinjenim Državama besplatno je putem Prime usluge isporučeno više od milijardu darova

Amazon se pohvalio rekordnom božićnom prodajom širom svijeta. Među najprodavanijim proizvodima našli su se Echo Dot, L.O.L. Surprise! Glam Glitter Series Doll, modni detalji tvrtke Carhartt i Boseove QuietComfort bežične slušalice.

Rast prodaje u Amazonu zahvaljuju velikom rastu članstva u njihovoj Prime ponudi, koja je u pretpraznično vrijeme porasla za ‘desetak miliona korisnika’, točna broj jošim se ne zna. Članovi Prime usluge mogli su računati na brzu i besplatnu dostavu unutar jednog dana pa čak i unutar samo dva sata od narudžbe.

‘Ovo je bila naša najbolja sezona; više od milijardu proizvoda besplatno smo isporučili zahvaljujući našoj Prime usluzi’, pohvalio se Jeff Wilke, izvršni direktor međunarodne prodaje Amazona.

Posljednji dar, dostavljen Prime Now službom zabilježen je na badnju večer, pola sata prije ponoći, u kalifornijskom Berkleyju, gdje su jednoj obitelji dostavljeni Lego Super Heroes Captain America Building Kit, Hallmarkova kartica, grčki jogurt i šampon.

Najtraženiji proizvodi ove sezone bili su Echo Dot, Fire TV Stick 4K s novim Alexa Voice daljinskim upravljanjem i Echo. Rekordi su srušeni i u dječjem programu, a najtraženiji su bili tableti Echo Dot Kids Edition i Fire Kids Edition. Ring Protect i Blink Home Security zabilježili su rekordnu prodaju sustava za nadzor kuća i stanova, a u nebo je porasla i prodaja raznoraznih pametnih uređaja za kućnu upotrebu: Amazon Smart Plug, Ring Video Doorbell 2, TP-Link Kasa Smart Plug Mini Outlet i iRobot Roomba 690.

Zahvaljujući Amazonovoj Alexi poslušalo se stotine miliona sati muzike na servisima kao što su Amazon Music, Spotify, Tidal ili Apple Music. Kupci su od Alexe tražili da upali njihove božićne lampice osam puta više nego lani, a najčešći je zahtjev glasio: ‘Alexa, uključi božićno drvce’.

Sveprisutna Alexa namjestila je u ovo blagdansko vrijeme stotinu miliona tajmera; kupci su zatražili triput više recepata nego lani, a udvostručio se i broj kulinarskih savjeta. Alexa je pomogla spravljanju stotina tisuća koktela, a najtraženiji su bili likeri od jaja i Moscow Mule, smjesa votke i limete u bakremoj šalici. Nimalo neočekivano, najtraženija pjesma bila je ‘All I Want for Christmas is You’ u izvedbi Mariah Carey.

Alexa je ispričala više od milijun božićnih priča sa Amazon Storytimea, a raspamećeni korisnici svakodnevno su se rapitivali koliko je dana, odnosno noći ostalo do Božića; najnestrpljiviji su bili Britanci koji su to pitanje Alexi postavili dvostruko češće od vlasnika Alexe u drugim zemljama.

Najprodavanije igračke bile su L.O.L. Surprise! Glam Glitter lutkice sa sedam iznenađenja, Nerf N-Strike Elite Strongarm Blaster, Melissa & Doug kutija s papirićima za crtanje i drvenom olovkom, kutije pastelnih boja i Legov dinosaur.