Internet

Elon Musk uplašio vlasnike Bitcoina

17/05/2021

Bitcoin je danas pao više od devet procenata

Bitcoin, najveća svjetska kriptovaluta, pao je na tromjesečni minimum danas.

Do toga je došlo jer su investitiri prodavali tu kriptovalutu nakon što je šef Tesle Elon Musk za vikend nagovijestio da taj proizvođač automobila razmišlja da proda ili je već prodao dio svojih bitkoina.

Musk je već nekoliko puta podstakao tržišta kriptovaluta svojim entuzijastičnim izjavama na društvenim mrežama, ali se u posljednje vrijeme „ohladio“ u vezi sa bitcoinom u korist Dogecoina, piše Reuters. Ta promjena počela je da plaši trgovce.

“Ovo prelazi iz ’straha da se ne izostane’ u ’strah da se ne izađe na vrijeme’, pa vidimo da se mnogo ljudi oslobađa kriptovalute”, kazao je za britansku agenciju Kris Veston iz brokerske kuće Peperstoun u Melburnu.

Bitcoin je danas pao više od devet procenata na samo 42.185 dolara, što mu je bila najniža vrijednost od 8. februara, dok je ether, povezan sa blockchain mrežom ethereum, pao čak i više, na 3.123,94 dolara. Dogecoin je oslabio skoro sedam posto, na 0,48 dolara, a sve tri kriptovalute bile su daleko ispod nedavnih rekordnih vrijednosti.

Da podsjetimo, Musk je u srijedu najavio da bi Tesla mogla prestati da prima bitcoin, zbog zabrinutosti za prirodnu sredinu usljed velike potrošnje energije prilikom obrade transakcija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.