Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evo kako nam Google namjerava zaštititi račune u budućnosti

google8444

Trenutno najbolji način zaštite vašeg korisničkog računa pri Googleu je dvostupanjska provjera, postupak za koji su potrebni vaša adresa e-pošte, lozika i poseban brojčani ili slovni kod kojeg generira vaš mobitel kako bi pristupili svemu što držite kod Googlea s novog računala.

Služi kako bi vas zaštitila u slučaju da neko ukrade ili pogodi vašu lozinku.

Ali, u Googleu pripremaju novi program, nazvan Advanced Protection, koji koristi fizičke sigurnosne ključeve koje možete nositi sa sobom okolo kako bi ih koristili za pristup korisničkom računu umjesto spomenutog koda.

I dosad je bilo moguće koristiti USB kako bi potvrdili da ste to doista vi i dobili pristup vašem korisničkom računu pri Googleu na novom računalu.

Advanced Protection bi trebao ići korak dalje i ponuditi dodatne značajke, poput primjerice ograničenja količine podatkovnog prometa koju vanjski pluginovi mogu dobiti na raspolaganje.

Zasad nije jasno hoće li novi program biti dostupan svima, kao ni kad će biti predstavljen službeno.

Google će ga, čini se, u skorijoj budućnosti prvo ponuditi direktorima korporacija, političarima i drugima koji imaju veće potrebe za sigurnošću, piše Bloomberg navodeći anonimne izvore bliske divu iz Mountain Viewa.