Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Facebook će bolje kontrolisati piratske sadržaje

facebook

Kako je već poznato, najveća svjetska društvena mreža Facebook u posljednje vrijeme stavlja sve veći naglasak na video sadržaj.

U skladu s time nedavno je preuzeta startup kompanija Source3. To je akvizicija kojom će Facebook dobiti alat za borbu protiv piraterije zahvaljujući tehnologijama koje je za tu svrhu razvila upravo startup kompanija Source3.

Naime, prije spomenutim okretanjem Facebooka prema video sadržaju pojavio se i problem plasiranja sadržaja bez dozvole, a tehnologija dobijena kupovinom Source3 startup kompanije upotpunit će postojeći Facebookov sistem za kontrolu vlasničkih prava vezanih za postavljeni video sadržaj.

On se od 2015. godine mijenjao više puta, od početnog sistema za kontrolu vlasničkih prava na video sadržaj do preusmeravanja ostvarenih prihoda od oglašavanja pravim vlasnicima autorskih prava na postavljeni video sadržaj bez njegova uklanjanja.

Source3 se specijalizovao na praćenje IP adresa, što će pomoći u otkrivanju korisnika koji su postavili piratski video sadržaj.