Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snajper

Gejmer iz BiH među osam najboljih na svijetu

snajper

Prvi protivnik na takmičenju u Sao Paulu bio mu je Brazilac

Banjalučanin Đorđe Blagojević, u gejmerskim krugovima poznat kao Soge, što na japanskom znači snajper, plasirao se među osam najboljih u popularnoj igrici “League of Legends” (LoL) na svjetskom takmičenju koje je održano u brazilskom gradu Sao Paulo.

Ovaj devetnaestogodišnjak je početkom novembra savladao protivnike iz cijele BiH na takmičenju u Banjoj Luci i osvojio titulu šampiona i kartu za Brazil. Na takmičenju u Brazilu, gdje je boravio od 27. novembra do 3. decembra, među 28 učesnika bio je jedini predstavnik BiH.

Nakon 14 sati leta, u Brazilu su ga dočekali organizatori koji su za sve takmičare platili put, te obezbijedili smještaj u hotelu i sve što im je potrebno.

“Takmičenje je trajalo dva dana, a svaka partija u prosjeku od dva do deset minuta. Bila je velika čast učestvovati, iako smatram da je rezultat mogao biti mnogo bolji”, rekao je za “Glas Srpske” Blagojević, koji ljubav prema video-igricama i e-sportu gaji od ranog djetinjstva.

Igricu LoL, koja je nedavno obilježila deceniju postojanja, Blagojević igra već šest godina, a najviše voli da igra sa likom “Ryse”.

Prvi protivnik na takmičenju u Sao Paulu bio mu je Brazilac. Iako su sve statistike govorile u korist domaćina, “snajper” iz Banjaluke je bez imalo muke “pomeo” konkurenciju.

“Nakon Brazilca, pobijedio sam i protivnika iz Perua, ali me je iz daljeg takmičenja izbacio Irac”, kazao je Blagojević.

Dodao je da je rezultat u Brazilu potvrda da je na pravom putu.

“Ovo takmičenje je iskorak za budućnost da se počnem profesionalno baviti video-igricama i da u toj oblasti gradim profesionalnu karijeru. Cilj mi je da se nađem u nekom svjetskom timu”, istakao je Blagojević i dodao da je i u Srpskoj sve više zaljubljenika u video igrice i e-sport.

Ljubav prema igricama odredila je pravac njegovog školovanja, s obzirom na to da je završio srednju elektrotehničku školu i trenutno je student prve godine na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci.

Liga BiH

Đorđe Blagojević je ispričao da je u toku liga BiH u kojoj igra sa svojim timom “SWORDFISH”.

“Trenutno smo drugi na tabeli, za vikend igramo polufinale, a nadam se i finale”, rekao je Blagojević i dodao da se takmičenje realizuje onlajn, pet na pet.