Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Internet

Google promijenio logo (VIDEO)

02/09/2015

Nakon prošlomjesečne najave velike promjene svoje strukture, američki internetski div Google je otkrio u utorak novu moderniziranu verziju svog loga i prilagode novim tehnologijama.

U maloj animaciji na početnoj stranici pretraživanja, jedna ruka briše bivši logo Google sastavljen od plavih, crvenih, žutih i zelenih slova, i ispisuje ponovo slova u bojama, ravnijeg i modernijeg fonta.

Google je također rekao zbogom maloj ikoni u obliku malog plavog slova “g” koje je obilježavalo neke njegove proizvode. Zamijenio ga je veliki G u četriri boje, uz logo.

– Uzeli smo logo i branding koji su izvorno zamišljeni za jednu stranicu pretraživača na računalu koje smo osuvremenili da bi funkcionirala na uređajima i interakcijama (dodirom, tipkanjem, govorom), piše na blogu firme  kojem je objašnjena promjena vizuelnog identiteta najpopularnijeg internetskog pretraživača.

Riječ je o promjeni vezanoj uz dizajn logotipa, a novi izgled loga rezultat je nastojanja da se stvari pojednostavne, objavila je firma, i prilagode novim tehnologijama, odnosno interaktivnim elementima i manjim ekranima.

Google navodi da je promjena rezultat njihove želja da logo bolje izgleda i bude čitljiviji na malim ekranima mobitela i pametnih satova, a izmjene “odražavaju stvarnost” firme i pretraživača.

Iako se do sada puno puta mijenjao logo, prvi su ga put zaista prilagodili radu na mobilnim platformama.

Google je najavio 10. augusta  preoblikovanje strukture svog poduzeća. Internetski div će se kasnije tokom godine reorganizirati u više firmi pod okriljem novog holdinga nazvanog Alphabet.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.