Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đorđević odabrao 12 košarkaša koji će braniti boje Srbije na EP

sasa-djordjevic

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odabrao je 12 košarkaša koji će tu zemlju predstavljati na Eurobasketu 2015, čiji će domaćin biti četiri države od 5. do 20. septembra. Đorđević je otpisao i posljednju dvojicu prekobrojnih, a to su Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac.

“Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od najtežih. Dangubić i Štimac su fantastično radili i ponašali se od prvog dana priprema. Zaista su i ovoga puta odlučivale nijanse”, rekao je Đorđević.

Srbiju će tako na predstojećem Eurobasketu predstavljati sljedećih 12 košarkaša: kapiten Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.

Đorđević i njegovi puleni u četvrtak ujutru kreću u Berlin, gdje će igrati prvu fazu Eurobasketa, koji ove godine organizuju Francuska, Njemačka, Hrvatska i Latvija.

Pred Srbije u grupi B će igrati, Italija, Njemačka, Turska, Island i Španija. Prvu utakmicu Srbija igra protiv Španije u subotu od 18 sati.