Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati tehnički detalji novog Balena

baloneo

Suzuki je neposredno pred sajam automobila u Frankfurtu pustio na kapaljku nekoliko slika svog novog modela Baleno.

Iako je ova informacija dobila službenu potvrdu još početkom augusta, sada smo bogatiji za nekoliko informacija oko tehničkih detalja jednako kao i za nekoliko fotografija koje mogu vizualizirati novi Baleno, prenosi portal Autoclick.

Kada je na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi najavio koncept iK-2 nismo očekivali da će serijska proizvodnja početi svega 6 mjeseci kasnije kroz model Baleno, a što konkretno govori da je japanski proizvođač već i tada bio spreman samo je očito čekao pravi trenutak da se vozilo ponudi tržištu. Iako postoje određena odstupanja od koncepta, i to primarno u prenagruvanim agresivnim linijama koje su sada popeglane u moderni gradski automobil, sve ostalo zapravo je isto pa tako i dimenzije automobila koji će sezati 4 metra u dužinu te 1,9 metara u širinu.

Pogonski sklop grana se u dva dijela. Osnovni je novi 1,0 litreni BoosterJet turbo benzinac a alternativa je Smart Hybrid Vehicle by Suzuki gdje će elektromotor potpomagati benzinski motor. Baziran na novoj platformi koja ima itekako reduciranu masu ovaj automobil će svakako smanjiti potrošnju i povećati vozne performanse.

Iako će automobil iz serijske proizvodnje biti predstavljen već ovaj mjesec na žalost prodaja će biti pokrenuta tek na proljeće.