Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adi Musić u Minhenu traži nasljednike Asmiru Begoviću

music-neuer3

Adi Musić, je trener sa jednom sasvim drugačijom vizijom i pogledom na golmanski svijet. Musić je trener golmana koji već dugi niz godina radi u Minhenu i ima svoju akademiju. Adi je odrastao i prve golmanske korake naučio u zagrebačkom Dinamu, gdje je imao vrhunske trenere od kojih je stekao svoje znanje sa kojim je kasnije imao i inozemne minutaže u Malmeu i Minhenu 1860.

Za kamp vlada veliko zanimanje, a među polaznicima bit će i Danis Ribić iz Lukavca, za kojeg treneri golmana kažu da je najtalentovaniji golman u BiH i regiji

Nažalost svoju karijeru je završio prerano zbog učestalih povreda. Adijev cilj je promjeniti golmanski stav na našim prostorima. Tako je prošle godine po prvi put organizirao 1. Internacionalni kamp koji je okupio 36 dječaka i djevojčica iz 8 zemalja svijeta, a kamp je podržao najbolji golman svijeta Manuel Neuer.

Mladi i ambiciozni trener specijalista učio je od Jose Sambade (Besiktas Istanbul) jednog od najboljih trenera današnjice. Takođe je posjetio kamp Inter Milana gdje je uz velikog Samira Handanovića stekao nova znanja i iskustva.

Adi je bio i u timu kraljevskog kluba Real Madrida gdje je sa stručnim trenerima bio jedna od karika odabira najboljih igrača koji su došli iz svih dijelova svijeta pokazati svoje znanje i talenat

Musićev princip rada sastoji se od vježbi koje praktikuju najbolji na svijetu i zato želi nesebično prenijeti znanje na mlađe naraštaje.

Trenutno planira 3. Internacionalni kamp koji će se održati u Minhenu ovog mjeseca s tim da će jedan od polaznika imati Dan iz snova , a to je posjeta Milanskom Interu gdje će prisustvovati treningu sa velikim Samirom Handanovićem

Za kamp vlada veliko zanimanje.

Kako god, ideja, akcije, kampovi Adija Musića od velike su pomoći, kako mladim golmanima, klubovima, tamo i državnim selekcijama. Musić na ovim kampovima traži nasljednike za Asmira Begovića i naše seniorske „portire“.