Internet

Google+ ukinut nakon skandaloznog propusta

09/10/2018

Google+ mreža, koju je rijetko ko i koristio, biće “sahranjena“ tek u avgustu 2019. godine, što je zvanično saopšteno u Google blog objavi. Kažemo tek, jer je Google otkrio da nas je Google+ mreža izložila bezbjednosnom riziku bez presedana, koji bi mogao biti kriv za curenje ličnih podataka korisnika, koji su je u nekom trenutku koristili.

Gašenje Google+ mreže je dio Project Strobe projekta, koji bi trebalo da poveća bezbjednost podataka u okviru svih Google platformi.

Google je otkrio da je bezbjednosni propust nastao zbog neobične Google+ greške, ali da nema podataka o tome da je neko drugi, osima kompanije Google to znao i da je iskoristio tu grešku za zloupotrebu ličnih podataka korisnika te mreže. Navodno, prema nekim analitičarima, koji su se pozabavili ovim propustom, Google je grešku krio “godinama“.

Svi, koji još uvijek koriste Google+ imaju taman dovoljno vremena, dakle do avgusta 2019. godine, da preuzmu sve što su od svojih podataka i objava okačili na tu nikad popularnu mrežu…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.