borba protiv botova

Instagram će od nekih korisnika tražiti da snime video svog lica

instagram-unsplash

Društvena mreža se već dugo bori sa pojavom bot naloga, koji ostavljaju spam poruke, uznemiruju ljude ili vještački lajkuju i prate naloge

Instagram od nekih korisnika traži da obezbijede video svog lica, kao dokaz za verifikovanje.

Prema navodima različitih izvora i objavama na Twitteru, Instagram od određenih korisnika traži da pokažu selfie video koji prikazuje korisnikovo lice iz različitih uglova, kako bi se verifikovalo da je u pitanju prava osoba.

Društvena mreža se već dugo bori sa pojavom bot naloga, koji ostavljaju spam poruke, uznemiruju ljude ili vještački lajkuju i prate naloge.

Instagram je počeo da testira pomenutu opciju verifikovanja još prošle godine, ali je naišao na različite tehničke probleme. Sada je veći broj korisnika potvrdio da se od njih traži da obezbijede video selfije kako bi verifikovali svoj postojeći nalog.

Za neke, ovaj potez je iznenađujući s obzorom na to da je kompanija Meta (u čijem vlasništvu je Instagram) nedavno objavila da će ugasiti svoju funkciju za prepoznavanje preko crta lica. Kasnije je pojašnjeno da se gasi samo određena funkcija za Facebook, a ne kompletan Face Recognition sistem.

Nije poznato kada će pomenuta funkcija izaći iz faze testiranja i da li će postati dostupna svim Instagram korisnicima.