Internet

Jeste li otkrili novu opciju na YouTubeu?

29/05/2018

Poznati videoservis na webu je dobio još jednu karakteristiku društvenih mreža, nudeći svojim korisnicima da čavrljaju, dijele poveznice i lajkaju u sklopu svježe uvedenog chata
Google zbilja jako želi da časkamo u svim njegovim aplikacijama.

Opcija čavrljanja do nedavno dostupna samo na mobilnoj YouTube aplikaciji stiže i na web.

Sada, nakon što se ulogujete u YouTube odnosno Google profil, možete dijeliti i raspravljati o videima dok ih gledate bez odlaska u Messenger ili neku sličnu web aplikaciju.

Razgovorima je moguće pristupiti putem stripovskog balončića u gornjem desnom dijelu ekrana, s time da se svi prijašnji chatovi nalaze se na dnu ekrana te vam omogućuju da ih bilo kada nastavite.

Sadržaj možete dijeliti u sklopu privatnih razgovora pomoću opcije “share” ispod svakog YouTube videa te potražiti kontakt (ili više kontakata). Kao i mnoge druge aplikacije za razgovore, video možete “lajkati” unutar razgovora.

Ovo možda neće promijeniti način na koji čavrljamo s prijateljima, ali kao i kod svih novih trendova, vrijedi čekat pa vidjeti što će reći sami korisnici. Uostalom, ako cijeli dan provodite na YouTubeu, ugrađeni chat može biti samo dobra stvar, zar ne?