Internet

Kraj za piratizovane video igre

08/01/2016

Kineski hakerski forum 3DM, koji je poznat po skidanju zaštite od piraterije sa video-igara, upozorio je da kroz dvije godine možda više neće biti “besplatnih” igara, imajući u vidu sve bolju anti-piratsku tehnologiju.

Kako prenosi sajt Torentfrik, forum 3DM je zabrinut zbog pojave nekoliko veoma značajnih izdanja video-igara čija zaštita nije mogla da se probije, a za one igre u kojima je to uspjelo, trebalo je mnogo vremena.

Primjer su “Dragon Age: Inquisition”, za čiju je zaštitu od kopiranja bilo potrebno mjesec dana da bi se prevazišla, što je “vječnost” u tim okvirima, kao i “FIFA16” i “Just Cause 3”, za koje šifra i dalje nije razbijena.

Sve tri igre koriste sistem zaštite Denuvo, koji koristi specijalni kod koji se konstantno mijenja kako bi se osiguralo da se radi o legalnoj verziji igre.

Osnivač foruma 3DM je, odgovarajući na brojna pitanja kada će biti razbijena zaštita s te dvije igre, poručio da je posljednja faza veoma teška.

“Naš haker Jun je skoro odustao, ali prošle srijede sam ga ohrabrio da nastavi”, prenio je sajt Torentfrik.

On je dodao da i dalje vjeruje da zaštita te dvije igre može da se prevaziđe, ali da je zabrinut za budućnost piratozovanja video-igara.

“Sudeći po trenutnom trendu u razvoju tehnologije enkripcije, plašim se da kroz dvije godine više neće biti ‘besplatnih’ igara za igranje”, rekao je osnivač 3DM-a.

Da li će biti u pravu ili ne, vidjeće se kada se u narednom periodu budu pojavile nove igre koje koriste Denuvo zaštitu, poput “Rise of the Tomb Rider”, čiji je izlazak za PC platformu planiran krajem januara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.