Internet

"Nobelium"

Microsoft otkrio ko stoji iza hakerskih napada

28/06/2021

Iz Microsofta su potvrdili da su upozorili svoje klijente koji su se našli na udaru hakera, a u tekstu upozorenja u koji je Reuters imao uvid se navodi da je napad tokom druge polovine maja izvela grupa koju kompanija naziva Nobelium

Microsoft je saopštio da je napadač uspio pristupiti jednom od agenata iz korisničke službe kompanije, a zatim iskoristio informacije koje je dobio od njega za pokušaj hakovanja kupaca.

U saopštenju Microsofta se navodi da je kompanija pronašla odgovor na aktivnosti hakerskog tima i utvrdila da su isti ljudi odgovorni i za ranije velike upade u sisteme kompanija Solar Vinds i Microsoft, prenosi Reuters.

Iz Microsofta su potvrdili da su upozorili svoje klijente koji su se našli na udaru hakera, a u tekstu upozorenja u koji je Reuters imao uvid se navodi da je napad tokom druge polovine maja izvela grupa koju kompanija naziva Nobelium.

“Sofisticirana grupa koju je Microsoftu identifikovao kao Nobelium pristupila je Microsoftovim instrumentima za korisničku podršku kako bi došla do informacija o pretplatama na Microsoft Servisu”, navodi se između ostalog u saopštenju.

Američka vlada je ranije javno optužila rusku vladu za hakerske napade, ali Moskva je to negirala.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.