Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

korisnici razočarani

Netflix uvodi novi sistem naplate ranije nego što se očekivalo

netflix-unsplash

Dijeljenje korisničkog računa i šifre s drugim ljudima od sada će biti znatno kompleksnije i uključivat će dodatnu naplatu kako bi se jedan račun dijelio na više lokacija

Netflix je nedavno najavio kako će krenuti s dodatnom naplatom dijeljenja računa, a sada je poznato i kada bi otprilike trebali krenuti s novim sistemom. Kako tvrdi Guardian, Netflixov novi sistem naplate stiže u prvom kvartalu 2023. godine, odnosno, trebao bi početi negdje krajem marta.

Dijeljenje korisničkog računa i šifre s drugim ljudima od sada će biti znatno kompleksnije i uključivat će dodatnu naplatu kako bi se jedan račun dijelio na više lokacija.

“Limitirat ćemo korištenje Netflixa na kućanstvo, a oni koji žele koristiti račun na više lokacija ili s ljudima s kojima ne žive, morat će to dodatno platiti. Korisnik će moći gledati Netflix i dok putuje i na drugim lokacijama i na TV-u i putem mobitela”, poručili su iz Netflixa.

Iz streaming servisa nisu bili naročito precizni oko toga kada bi novi sistem trebao početi, samo su kratko poručili, kao što je već rečeno, da će to biti “krajem prvog kvartala 2023. godine”.

Netflix se prošle godine suočio s ogromnim gubicima korisnika, u prvom su kvartalu ostali bez 200 hiljada njih, a u drugom bez čak dva milijuna korisnika. Cilj uvođenja novog sistema naplate dodatnih računa jest da Netflix natjera sve koji su do sada koristili tuđe račune, da otvore svoj vlastiti.