Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP RS

Oprez prilikom plaćanja na internetu

internet laptop – unsplash

“Građanima se posebna pažnja skreće na lažne internet stranice za kupovinu, lažne igre na sreću, lažne dobitničke kartice, lažne internet stranice sa reklamama za ‘Crni petak’, te na ‘fišing’ linkove i imejl poruke koje promovišu ‘Crni petak'”, naglašeno je u saopštenju

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske skreće pažnju građanima da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta, imajući u vidu da se 26. novembar na međunarodnom nivou obilježava kao “Crni petak”, te da je upravo u ovom periodu povećana kupovina putem interneta.

Iz MUP-a je saopšteno da izvršioci krivičnih djela koriste ovakve prilike da intenziviraju svoje aktivnosti.

“Građanima se posebna pažnja skreće na lažne internet stranice za kupovinu, lažne igre na sreću, lažne dobitničke kartice, lažne internet stranice sa reklamama za ‘Crni petak’, te na ‘fišing’ linkove i imejl poruke koje promovišu ‘Crni petak'”, naglašeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a građanima skreću pažnju da se prilikom plaćanja potrude i provjere recenzije prije kupovine, koriste kartice jer na taj način imaju više šanse za vraćanje novca i da plaćaju samo kada su spojeni na sigurnu internetsku vezu.

“Izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni `vaj-faj`”, dodaje se u saopštenju.