Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dosta vam je?

Ovako možete blokirati web stranice unutar Google Chromea

Google Chrome

Postoje razlozi zašto biste takvo što napravili, a mi vam donosimo rješenje u obliku jednostavne ekstenzije

Ako ste djetetu kupili računar ili pripremate računar za korištenje u školama ili imate osobnije razloge poput ‘slučajnog’ odlaska na Reddit ili Instagram tokom radnog dana, postoji rješenje.

Koji god bio vaš razlog za blokiranje webstranica u Google Chromeu, proces je vrlo jednostavan. Sve što trebate napraviti je instalirati Block Site.

Dodatak za Chrome instalirat ćete tako da se prijavite na svoj Google profil i onda skinte ekstenziju preko službenog Chrome izbornika. Nakon što se stranica učitala, dodajte ekstenziju u Chrome. U gornjem desnom uglu ekrana trebali biste vidjeti narandžasti štit sa simbolom ‘Cancel’. Kliknite na njega i nakon toga na zupčanik koji ćete vidjeti u prozorčiću koji će iskočiti.

Unesite lozinku i razmislite o aktivaciji ‘Radnog moda’ u određenim satima radnog dana. Kako dodati stranice? Postoje dva načina.

1. Unutar opcija proširenja kliknite na Block Sites na vrhu izbornika na lijevoj strani ekrana i nakon toga ručno upišite web stranice koje ćete blokirati na tablici na desnoj strani.

2. Druga opcija je jednostavno otići do stranice koju želite blokirati i samo kliknite na štit i onda opciju ‘Block This Site’.

Ako ikad poželite promijeniti opciju, kliknite na štit, odite u postavke i pogledajte karticu Blocked Sites. Tamo kliknite na crveni krug sa bijelom crtom kako biste odmah odblokirali upitnu web stranicu.