poslovno-tehnološka konferencija

“Sarajevo TechLab”: Predstavljeni izazovi i mogućnosti 5G mreže i napredne tehnologije

l_8485e7854bff6baedea66db08eed7ffe

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman istakao je u obraćanju medijima da su ponosni na sve što je BH Telecom uradio kad je u pitanju izgradnja BH TechLab platforme i podsjeto na kontinuirani javni poziv start-upima i univerzitetima

Četvrta poslovno-tehnološka konferencija “Sarajevo TechLab” danas je predstavila izazove i mogućnosti 5G mreže, napredne tehnologije iz oblasti IOT-a, te utjecaj na okoliš i tržišna predviđanja za naredni period.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman istakao je u obraćanju medijima da su ponosni na sve što je BH Telecom uradio kad je u pitanju izgradnja BH TechLab platforme i podsjeto na kontinuirani javni poziv start-upima i univerzitetima.

– Namjera nam je da potaknemo mlade kreativne ljude u BiH da vjeruju da u BH Telecomu imaju prvu i jedinstvenu tačku koja je spremna za ulaganje u inovacije u oblasti naprednih tehnologija – poručio je Kahriman.

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Amir Zukić čestitao je BH Telecomu što uspijeva da drži korak s vremenom i bude u ulozi lidera koji i stanovništvo i poslovnu zajednicu vodi u nove procese koji će u budućnosti biti neminovnost.

Naglasio je da zahvaljujući BH Telecomu držimo korak s vremenom koji je neophodan kad je u pitanju proces digitalizacije.

Izvršni direktor Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa BH Telecoma Adnan Huremović naveo je da je tehnološka spremnost BH Telecoma da implementira 5G mrežu već demonstrirana i da je ona na visokom stepenu.

Dodao je da je posebno bitno, i sa poslovne i sa regulatorne strane, da ta tehnologija u implementaciji i komercijalizaciji u BiH bude samoodrživa.

Konferencija je upriličena povodom obilježavanja Dana BH Telecom i održava se pod sloganom #shapingthefuture.