Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Društvena mreža

Šef Facebooka Mark Zuckerberg ne planira dati ostavku

mark_zuckerberg

“Ima velikih problema, ne kažem da ih nema”, rekao je Zuckerberg ali i izrazio žaljenje što je naglasak stavljen na njih

Šef Facebooka Mark Zuckerberg rekao je da ne predviđa da podnese ostavku na mjesto predsjednika upravnog odbora kompanije poslije vrlo burne godine za tu društvenu mrežu.

“To nije predviđeno”, rekao je sinoć Zuckerberg za televiziju CNN Business kad su ga pitali da li namjerava da odustane od mjesta predsjednika upravnog odbora.

On je takođe branio “broj dva kompanije” Cheryl Sandberg koja je posebno kritikovana zbog svog načina pristupa u nedavnim krizama koje su pogodile kompaniju. Zuckerberg je rekao da je ona važan dio kompanije i da se mnogo trudi da se izbori s brojnim izazovima s kojima se kompanija suočava.

“Ona je moj važan partner posljednjih 10 godina. Zaista sam ponosan na posao koji smo zajedno obavili i nadam se da ćemo zajedno raditi u decenijama koje dolaze”, dodao je on.

Facebook je ove godine bio pogođen s više skandala. Kompanija mora da snosi posljedice ruskog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. preko njene platforme, skandalom s firmom Cambridge Analytica koja je bez dozvole koristila podatke korisnika Facebooka u političke svrhe, i sigurnosnim propustima koji su doveli do hakovanja hiljada naloga korisnika.

Nedavno je jedno istraživanje objavljeno u New York Timesu otkrilo da je Facebook zavaravao javnost oko toga šta je kompanija znala o ruskom miješanju i da je koristio jednu firmu za odnose s javnošću, Definers, da diskredituje svoje konkurente i skrene bijes javnosti s Facebooka.

Zuckerberg je rekao da on ne vidi istinitost u tom članku. Zuckerberg je rekao da su razgovarali s novinarima prije nego što je članak objavljen i da ništa od toga nije tačno ali da je redakcija riješila da ga ipak objavi.

“Ima velikih problema, ne kažem da ih nema”, rekao je Zuckerberg ali i izrazio žaljenje što je naglasak stavljen na njih.