Ubistvo u Srbiji

Bekim izašao iz automobila i suprugu Azru nasmrt izbo nožem

Ubistvo-Borca-2111-2018-(2)_620x0
Foto: Novosti.rs

Kako kažu komšije, Bekim i Azra su vodili brakorazvodnu parnicu, a ona se prije nekoliko mjeseci odselila od njega

Stravičan zločin dogodio se u sredu uveče u beogradskom naselju Borča, kada je Bekim D. (47) nasmrt izbo svoju ženu Azru D. (43), u Ulici borčanskih žrtava.

Krvavi pir odigrao se oko 17.45, kada je Azra krenula kod svojih roditelja, a suprug od kojeg se razvodila sjeo je u sivi automobil karavan “peugeot307” i pratio je niz ulicu. Na oko pedesetak metara od doma u kojem su živjeli Azrini majka i otac, Bekim je izašao iz kola i nasred ulice, bez riječi, nanio supruzi nekoliko smrtonosnih uboda! Poslije toga je nagazio papučicu gasa i dao se u bijeg, a u toku je potraga policije za njim, pišu srbijanske Novosti.

Očevici ove tragedije su u prvi mah pomislili da je riječ o saobraćajnoj nesreći, te da vozač ostavlja krvavu ženu na asfaltu i u panici bježi jer ju je udario. U policiju je prvo stigla prijava da je pješak oboren i usmrćen. Međutim, kada su ekipe policije i Hitne pomoći stigle na mjesto incidenta, po ubodnim ranama na Azrinom tijelu zaključili su da je riječ o ubistvu.

Foto: Novosti.rs

Prema nezvaničnim informacijama, ovoj porodičnoj tragediji je prethodila višemjesečna agonija. Bračni par živio je svega nekoliko ulica dalje od mjesta na kojem se sinoć dogodilo ubistvo. Ona je radila kao pomoćna kuharica u jednom beogradskom  vrtiću, i imali su dvoje odrasle djece, sina i ćerku. Kako kažu komšije, Bekim i Azra su vodili brakorazvodnu parnicu, a ona se prije nekoliko mjeseci odselila od njega.

– Užas! – u šoku nam kaže komšija. – Azra je bila divna žena, dobra komšinica i majka. Znali smo da se ona i Bekim razvode, jer je on nju godinama maltretirao i tukao. Prije nekoliko meseci, nesretnica se odselila od njega, a on je ostao ovde sa djecom. On je veoma ljubomoran i nije prestao da je proganja čak ni kada je otišla da živi u drugi kraj grada. Svo vrijeme je pratio gdje se kreće i sa kim se druži, a prijateljima je rekao da se plaši da će je povrijediti, toliko ga je taj raskid pogodio.

Komšije pričaju da nesretna žena nije želela da živi kod roditelja kad je napustila muža, iako su joj oni nudili namješten sprat kuće, već je htjela da bude što dalje od Bekima.