Internet

Skype danas van funkcije, Microsoft se izvinio korisnicima

21/09/2015

Microsoftova aplikacija Skype danas je van funkcije zbog problema u vezi sa podešavanjima statusa programa, što je milione korisnika ostavilo bez mogućnosti da komuniciraju sa svojim kontaktima.

Kako prenosi Sputnik, korisnici Skypea širom svijeta ostali su na cjedilu, nakon što je aplikacija doživjela tehničke poteškoće i prestala da radi.

Korisnička služba Skypea izdala je obavještenje za svoje korisnike.

“Pojedini korisnici mogu imati problema sa aplikacijom `Skajp` i mogu biti nevidljivi na mreži. Otkrili smo problem u vezi sa sa podešavanjima statusa na Skypeu”, navodi se u poruci.

Pogođeni korisnici neće moći da promijene svoj status i svi njihovi kontakti će biti prikazani kao “offline”, te neće biti u mogućnosti da započnu Skype pozive sa njima.

Instant poruke se uobičajeno isporučuju. Problem statusa ne utiče na Skype aplikaciju za veb, te ista može biti korištena za uspostavljanje poziva i slanje instant poruka.

“Trenutno radimo na rješavanju ovog problema i nadamo se da ćemo ubrzo imati vijesti za vas. Molimo Vas da prihvatite naše izvinjenje zbog neugodnosti koje smo Vam izazvali”, navodi se u poruci korisničke službe.

Aplikaciji Skype može se pristupiti putem sljedećeg linka: https://web.skype.com .

Komentari

1 Comment

  1. Anes Hebibovic

    21/09/2015 at 19:03

    kace biti resen problem

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.